Çocuk Kıyafetinde Doğru Beden Seçimi Nasıl Yapılır?

Çocuk Kıyafetinde Doğru Beden Seçimi Nasıl Yapılır?

Pek çok ebeveyn çocuk kıyafetlerinde beden ölçüleri konusunda araştırma yapmaktadır. Bilindiği üzere bir çocuk için kıyafet satın alırken rahat ve konforlu olması oldukça önemlidir. Çünkü çocuklar hem hızla gelişmekte hem de yetişkinlere kıyasla oldukça hareketli bir yapıya sahip olmaktadır. Bu nedenle de doğru bedende kıyafet satın almak gerekmektedir.

Çocuk kıyafetleri satan birçok farklı mağaza bulmak mümkün olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu mağazalar çoğunlukla bebek ve çocuk ölçülerine uygun olarak farklı bedenlerde ürünler satışa sunmaktadır. Bebek ve çocuk kıyafetlerinde ise bedenler yaş aralığı şeklinde ifade edilmektedir. Bu sayede bebeğiniz için uygun olabilecek ölçüde bir kıyafeti almanız oldukça kolay olmaktadır.

Ancak günümüzde online alışveriş oldukça yaygınlaştı. Bu nedenle de kıyafet satın alırken görerek karar vermek mümkün olmamaktadır. Özellikle çocuk kıyafetleri konusunda beden tabloları farklı ölçüler ile yapılabildiğinden dolayı ebeveynler bu konuda sıkıntı yaşayabilmektedir. Ancak çocuklarınızın ölçülerini doğru bir şekilde aldığınız takdirde beden sorunu riskini en aza indirebilirsiniz.

Online mağazalarda satılan ürünler çoğunlukla bir beden tablosunu da içermektedir. Böylece çocuk ya da bebeklerin ölçülerini alarak bu beden tablosuna uygun bir tercih yapmak mümkün hale gelmektedir. Siz de çocuklarınızın ölçülerini doğru bir şekilde alarak doğru beden seçimi yapabilirsiniz.

 

Çocuklara Kıyafet Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Elbette çocuklar için uygun beden ölçüleri, kıyafet satın alırken oldukça önemli. Ancak bir kıyafet satın alırken dikkat etmeniz gereken tek şey bu değil. Bebekleriniz ya da çocuklarınız için kıyafet alışverişi yaparken birkaç farklı noktaya dikkat etmeniz gerekiyor.

  1. Hem çocuklar hem de bebekler günlerini oldukça hareketli geçiriyor. Bu nedenle de aldığınız kıyafetlerin maksimum konforlu olması önem taşıyor. Kıyafetlerde rahatlığı sağlamak için daha esnek kumaşlardan yana tercihinizi yapabilirsiniz.
  1. Çocuklar ve bebekler hızlı bir şekilde büyüyor. Özellikle de ilk aylarında bebeklerin çok hızlı gelişmesi ebeveynlerin kıyafet konusunda sıkıntı yaşamasına neden olabiliyor. Bu noktada çocuğunuz için 1 ya da 2 beden büyük kıyafetler tercih etmeniz de mümkün. Böylece kıyafetlerin hızlı bir şekilde küçülmesinin önüne geçmiş olacaksınız. Ancak kıyafetlerin çocuklar için çok bol olmamasına da özen göstermelisiniz.
  1. Dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri ise kıyafet kalıpları olarak karşımıza çıkıyor. Bir bebek ya da çocuk için kıyafet tercih ederken sıkı ve dar kalıplardan mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Aksi takdirde çocuğunuz almış olduğunuz kıyafetin içinde rahat hissetmeyecektir.
  1. Bir kıyafet satın alırken mevsimsel şartlara da dikkat etmelisiniz. Böylece bebekleriniz ve çocuklarınız için en konforlu kıyafetleri giydirme şansı yakalayabilirsiniz.

Çocuk Kıyafetlerinde Kumaş Seçimi Nasıl Olmalı?

En rahat çocuk kıyafetleri için doğru beden ölçüleri mutlaka dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor. Çocuklar için uygun bedende kıyafetler tercih etmek onların konforlu bir giyim tarzına sahip olması konusunda oldukça önemli. Aksi takdirde bebeğiniz ya da çocuğunuz dar ve küçük kıyafetlerden dolayı rahatsızlık hissi duyabilir ya da kendisi için büyük olan kıyafetler için hareketi zorlaşabilir.

  1. Çocuklarınız için en rahat kıyafetleri tercih etmek istiyorsanız dikkat etmeniz konulardan biri de kumaş olarak karşımıza çıkmaktadır. Yanlış kumaş tercihi, kıyafette konforun azalmasına sebebiyet veren en önemli konular arasında yer almaktadır. Bu nedenle de çocuklarınız için kıyafet alırken de doğru ve uygun kumaşlar tercih etmeniz önemlidir.
  1. Eğer çocuklarınız için bir kıyafet satın almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri kumaşın hava geçirgenliği olmasıdır. Aksi takdirde çocuğunuz terlediğinde büyük bir rahatsızlık duyabilir.
  1. Doğru bir kumaş tercihi yapmak istiyorsanız mutlaka pamuklu kumaşları tercih etmelisiniz. Çünkü pamuklu kumaşlar cildi tahriş etmez ve konforludur. Bu sayede çocuklarınız için en uygun kıyafetleri almanız mümkün hale geliyor. Elbette %100 pamuk kumaşlar çok daha iyidir ancak pamuk oranı yüksek kumaşları da tercih edebilirsiniz.

Çocuk Kıyafetlerinde Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Çocuklar için kıyafet satın alırken en çok merak edilen sorulardan biri de renk seçiminin nasıl olması gerektiği olarak karşımıza çıkıyor. Aslında çocuk kıyafetlerinde mutlaka tercih etmeniz gereken bir renk skalasından söz etmek mümkün değil. Ancak çocuk ve bebek kıyafetleri söz konusu olduğunda daha çok canlı seçeneklerin olduğunu görebilmek mümkün.

Bu noktada çocuklarınızın sevdiği renkleri kıyafet satın alırken tercih edebilirsiniz. Böylece hem konforlu hem de çocuklarınızın giyerken mutlu olacağı kıyafetler almanız da mümkün hale gelecektir. Bunu yapmak için eğer yaşı uygunsa alışveriş sırasında çocuklarınızdan fikir alabilirsiniz. Eğer yaşı uygun değilse çocuğunuzun tepkilerinden yola çıkarak renk seçimi yapabilirsiniz.


Çocuklar için Kıyafet Alırken Doğru Bedenin Önemi

Bilindiği üzere çocuklara kıyafet alırken beden seçimi oldukça karmaşık olabiliyor. Peki çocuk kıyafetlerinde doğru beden nasıl seçilir? Aslında pek çok mağaza kendi ürünlerini ürettiği beden tablosunu müşterileri için sunuyor. İster fiziksel ister online mağazaları tercih ediyor olun, kolaylıkla bu beden tablolarına ulaşarak bilgi edinebilirsiniz.

Çocuklarınız için doğru bedende alışveriş yapmak oldukça önemlidir. Elbette çocuklar ve bebekler hızlı büyüdüğü için kimi zaman 1 ya da 2 beden büyük kıyafetler almak ekonomik bir tercih olabilir. Ancak bunu yaparken yine de çocuğunuzun bedenine çok büyük ya da küçük gelmeyecek kıyafetler satın almanız önem taşımaktadır.

Çocuğunuz en uygun ölçülerde kıyafetleri satın almak istiyorsanız çocuğunuzun beden ölçülerini bilmeniz gerekmektedir. Çocuklar için üretilen kıyafetlerde beden ölçümü yetişkinlerden biraz daha farklı yapılsa da doğru ölçüler alabilmek ve buna uygun kıyafet tercihi yapabilmek mümkündür.


Çocuklarda Beden Ölçümü Nasıl Yapılır?

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi çocuklara doğru bedende kıyafet satın almak için bilmeniz gereken en önemli şey çocuğunuzun ölçüleri olarak karşımıza çıkıyor. Eğer fiziksel olarak bir mağazaya gidip kıyafet satın almayı planlıyorsanız beden ölçülerini bilmenize elbette gerek yok. Çünkü kıyafeti görerek satın almanız mümkün. Ancak online bir şekilde alışveriş yapacaksanız beden ölçülerini bilmek oldukça kurtarıcı oluyor. Peki çocukların beden ölçüsü nasıl alınır?

Çocuklarınızın beden ölçüsünü almak istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. Aynı zamanda çocuğunuzun yaşı kaç olursa olsun bu şekilde beden ölçüsü alabilirsiniz. Doğru beden ölçüsü için ölçmeniz gereken üç yer bulunuyor. Bunlar göğüs (kup), bel ve kalça olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra çocuklarınızın tüm boy ve bacak uzunluklarını bilmek de kullanışlı oluyor.

Çocuklarınızın beden ölçülerini bu şekilde bildiğiniz takdirde hangi mağazaya gitmiş olursanız olun beden tablosuna göz atarak en uygun kıyafeti alabilirsiniz. Böylece online olarak sipariş veriyorsanız bile en uygun kıyafeti alarak çocuklarınız için konforu sağlayabilir, riskten kaçınabilirsiniz.


Erkek ve Kız Çocuklarında Kıyafet Bedeni Değişir Mi?

Bilindiği üzere tüm mağazalarda erkek ve kız çocukları için kıyafetler farklı reyonlarda satılıyor. Ancak bu şekilde olsa da aslında temel olarak erkek ve kız çocukları için beden ölçümü aynı şekilde yapılıyor. Yalnızca çocuk kıyafetleri beden tablosu değerleri yaşa ve cinsiyete bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Etiketler: cocuk
Mayıs 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
YARDIM
Çerez Kullanımı

Sizlere daha iyi bir alışveriş deneyimi sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için tıklayınız.